9

май

ribbon

Присъдиха наградата “Димитър Бракалов” на бургаските военни моряци

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Военноморска база Бургас е тазгодишният носител на ежегодната награда „Димитър Бракалов”. Призът, който е учреден от Бургаската гражданска камара, се връчва за принос в развитието на Бургас и за гражданска позиция. Церемонията ще се състои на 11 май от 11ч. в храм „ Кирил и Методий”.

Според мотивите за решението на Управителния съвет на БГК, военноморската база в Бургас получава отличието за  „историческото и съвременно присъствие в живота на бургаското гражданство и в утвърждаване на морския характер на града”. УС изразява и желанието на членовете на Бургаската гражданска камара наградата – скулптурна пластика да бъде подходящо експонирана във Военноморска база Бургас

Досегашни носители на наградата „Димитър Бракалов” са „Лукойл – България” АД, гимназия с преподаване на немски език „Гьоте”, режисьорът Георги Дюлгеров, собственикът на книжарници „Хеликон” Данчо Панайотов, настоящият кмет на Бургас Димитър Николов, вестник „Черноморски фар”, проектантът на разширяването и модернизацията на пристанище Бургас Александър Александров, собственикът на МБАЛ „Дева Мария” Семир Абдумелих, Сливенският владика Иоаникий и Регионалният бургаски музей.


Подобни публикации