16

ное

ribbon

Предлагат на австрийци гарата в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Министерството на транспорта ще предложи на концесия жп гарите в Бургас, Варна и Пловдив, съобщи заместник ресорният министър Камен Кичев. Идеята е те да се обединят с автогари и да се развива по-силна търговска дейност. Той обясни, че с парите от концесията ще се влеят свежи финанси в БДЖ. Той представи идеята за отдаване на концесия на трите големи гари пред австрийски бизнес форум у нас.

Впоследствие концесионерът, който и да е той, ще има възможност да развива там не само железопътна гара, но може да го развива и като автогара. Другото нещо, което даваме като възможност, е превръщането на гарата в една много красива сграда, в която, разбира се, да има и съпътстващи дейности като търговска дейност, което е единственият бизнес модел, по който една гара може реално да съществува.

Камен Кичев обясни, че на концесия са отдадени гарата в Берлин, в Прага и във Вашингтон и този модел е успешен и печеливш.

Той отново потвърди позицията на транспортното министерство за предстоящата национална стачка на служителите в железниците, като повтори молбата да не се стига до този краен вариант, защото това ще влоши състоянието на дружеството.


Подобни публикации