18

яну

ribbon

Правят 40 нови спирки за бургаските бързи атобуси

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

По трасето на Бързата автобусна линия, част от проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“, ще бъдат изградени общо 40 нови спирки. Те ще осигуряват слизането и качването на пътниците в двете посоки на маршрута на BRT. Някои от тях ще бъдат разположени на ново място, а други на мястото на сега съществуващите.

Новите спирки ще бъдат съоръжени с платформи на нивото на автобуса за хората с увреждания, които ще бъдат отопляеми против заледяване зимно време, рампи, места за сядане, заслони от слънцезащитно закалено стъкло, предпазващи от дъжд и вятър, информационна система, машини за продажба на билети, павилиони за вестници. На големите станции са предвидени места за хора с увреждания, за майки с малки деца и колички, и тоалетни.

На спирките на BRT няма да има джоб, те ще бъдат изградени до бордюра, за да може качването и слизането на пътници да става максимално бързо. Спирките на Бързата автобусна линия са проектирани така, че да дават най-добра възможност за прикачване към всички други градски и извънградски линии на обществения транспорт.


Подобни публикации