27

юли

ribbon

Правителството пада до 10 дни

За това се обзаложил бизнесменът Валентин Златев

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бизнесменът Валентин Златев се хванал бас преди запечатването на складовете на “Лукойл” че ако Ваньо Танов запечата складовете на “Лукойл” – правителството ще падне след максимум 10 дни. Това твърди Bulgaria News , позовавайки се на собствени източници, цитиран от Софияпрес.

“Законът е еднакъв за всички”, коментира в сряда премиерът Борисов затварянето на складовете на “Лукойл”, които на практика води до спиране дейността на комбината.
Премиерът обаче информира, че за четвъртък сутринта е насрочена среща на финансовия министър Симеон Дянков с ръководството на „Лукойл”, където ще бъде дадена последна възможност за евентуален график, за да може в следващите два месеца рафинерията да изпълни изискванията на закона.
Според информация на РИА “Новости”, която цитира говорителя на руската компания Дмитрий Долгов, спешно в София са пристигнали представители на висшето ръководство на “Лукойл” за преговори с българското правителство.
Премиерът каза още, че в момента 20 мобилни екипа следят складовата наличност в рафинерията. Ð’ сряда агенция “Митници” прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и нефтен терминал „Росенец” на „Лукойл Нефтохим Бургас”. Причината е, че комбинатът не е изпълнил изискването да върже измервателните си уреди със системата на митниците.


Подобни публикации