4

юни

ribbon

“По-квалифицирани учители, по-конкурентоспособно училище!”

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

ПГСАГ „Кольо Фичето“ изпълнява проект „ПО-КВАЛИФИЦИРАНИ УЧИТЕЛИ, ПО-КОНКУРЕНТОСПОСОБНО УЧИЛИЩЕ!“, по програма Еразъм+.

Целите на проекта са:

1. Повишаване на езиковите компетенциите на педагогическия персонал в ПГСАГ “К. Фичето”

2. Повишаване равнището на усвоените знания и подобряване уменията за свободното устно изразяване на английски език на учащите с оглед тяхната адекватност на пазара на труда в обединена Европа;

3. Насърчаване на сътрудничеството между педагогическите специалисти в ПГСАГ “К. Фичето”

В рамките на проекта в периода от 02-15.10.2016г. ръководители и учители от гимназията взеха участие в в структурирани курсове в IPC – Exeter, Великобритания. Директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова и Заместник-директорът- Минка Кюркчиева участваха в обучение на тема:

“По-добър английски език за учители“. Учителите по английски език Силвия Спасова и Марин Маринов бяха обучени в курса: “Креативна методология за учитители“. Обученията бяха насочени практически и се отразиха положително върху езиковите и професионални компетенции на обучаемите. Участниците придобиха умения за създаване на дейности, които мотивирати окуражават учениците. Гимназията се приобщи към европейските образователни възможности по отношение на преподаването на английски език. Укрепи се капацитетът и международният обхват на ПГСАГ “К. Фичето”, чрез засилване на сътрудничеството й с партньори от други държави.

В периода от 09-22.04.2017г. Марин Маринов, Гергана Николова и Мария Стайкова взеха участие в курс на тема: „Преподаване на английски език на ученици.“ Обученията вече допринасят за подобряване на текущата работа на учителите, защото им помагат да подобрят професионалните си компетенции , свързани с преподаване и обучение; да приложат нови методи и подходи, създадени специално за ученици; да работят в сътрудничество със свои колеги, да инициират партньорства с цел постоянно увеличение на уменията за учене на учениците; да подобрят качеството, иновативността и атрактивността на обучението по английски език в ПГСАГ „Кольо Фичето“.


Подобни публикации