14

сеп

ribbon

По донос на Зартов изхвърлиха руски депутат от Думата

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Долната камара на руския парламент лиши един от водещите критици на Владимир Путин от депутатския му мандат. Решението според критиците му е отмъщение заради язвителните му критики към Кремъл. Държавната Дума реши с 291 гласа “за”, 150 “против” и 3 “въздържал се” да лиши от мандата му депутатът от партия “Справедлива Русия” Генадий Гудков заради конфликтни бизнес интереси.

Гудков напусна парламента, като размаха юмрук и прегърна колегите си от партията за довиждане.
Депутатът беше разследван за незаконното си участие в управлението на българска строителна компания. Проверката срещу депутата започна през юни по сигнал на българина Ивайло Зартов заради инвестиции на Гудков в България и укриване на данъци, съобщава БГНЕС.
“Посрамихме се днес пред лицето на целия свят. Ще продължа борбата и няма да напусна страната и да се скрия като заек. Страната направи стъпка към гражданска война”, заяви Гудков пред репортери след гласуването, като заяви, че ще обжалва решението пред Върховния съд.
Гудков беше една от водещите фигури в масовите демонстрации срещу управлението на Путин, които разтърсиха Русия от декември и беше една от малкото фигури в Думата, които ожесточено критикуваха Кремъл.


Подобни публикации