23

яну

ribbon

Подкараха с проверки хранителните магазини в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Областната агенция за безопасност на храните ще проверява големите хранителни вериги в Бургас относно разделното предлагане на млечните продукти от тези с вложени растителни мазнини. Директорът на агенцията в Бургас д-Ñ€ Даниела Кепекова, каза че въз основа на подаден сигнал за неспазване на тази наредба и за некоректно наименования на продукти с растителни мазнини, през миналата седмица са проверени 37 хипер – и супермаркети в областта. Установено е едно нарушение.

Става въпрос за продукт, който се предлага като млечен, а в същност в него има вложени растителни мазнини. Продуктите, произведени извън страната са възбранени. Тази седмица засилени проверки ще има и на обектите, които все още не са минали задължителната пререгистрация и на яйцефермата, която не отговаря на изискванията за хуманно отношение.

През изминалата работна седмица екипите на отдел “Контрол на храни” направиха общо 260 проверки на обекти от търговската мрежа и заведения за хранене. При което са съставени 6 акта за установяване на административно нарушение – за непредставяне на здравна книжка, неадекватно представяне на системите за самоконтрол и други нарушения.


Подобни публикации