27

ное

ribbon

Подаряват автентични рибни рецепти на бургазлии за Никулден

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Книжка с рецепти на забравени и автентични местни рибни ястия е подготвила тази година община Бургас за празника на града 6 декември – Никулден. Празничното издание „Вехти бургашки гозби“ ще бъде специален подарък за жителите и гостите на морския град. Тиражът на рецептурната книжка е 10 000 броя.  Навръх празника кулинарният телевизионен водещ Ути Бъчваров ще готви на “Тройката”.

Книжката ще бъде раздавана безплатно от аниматори, облечени в моряшки дрехи по главните улици на Бургас, по време на тържествата по случай Никулден. Книжката е съставена от 22 гозби, специално подбрани от всички 156, участвали в конкурса за рибни рецепти през лятото. Сред тях има и такива, датиращи от преди век – рибена чорба, Никулденски шаран, пиратска салата от миди, чироз по бургаски, рибарски сауш, миди по моряшки, месеница с риба и др.
Рецептите, публикувани в книжката, както и всички други, участвали в инициативата за събиране на автентични бургаски рецепти, ще станат част от менюто на ресторанта „Сто години назад“, който ще отвори врати на остров „Света Анастасия“ след неговата реставрация.


Подобни публикации