16

ное

ribbon

Пешеходната зона Резово-Инеада получи подкрепа

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Днес, в София, на заседание на експертната работна група за подпомагане дейността на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол към Министерски съвет /МСВГК/, бе обсъдена темата за откриване на пешеходна зона Резовo – Инеада. Работната група подкрепи инициативата на областния управител на област Бургас Константин Гребенаров и ще излезе с предложение до Междуведомствения съвет, Министъра на външните работи да започне преговори с Република Турция.

“Изграждането на пешеходната зона е възможност, по която работим от месец юни. Убеден съм, че подобна стъпка ще съживи пограничните селища и ще създаде много нови възможности за туризъм. И двете страни имат какво да покажат, това са райони с уникална природа – резервати, защитени местности, красиви плажове, които ще привличат много туристи.” – каза Гребенаров.

Още преди няколко месеца той обсъди идеята със своя колега от област Къркларели- Мустафа Яман. Разговорът беше провокиран от проекта, който двете страни съвместно изпълняваха по линия на Програмата за трансгранично сътрудничество, имащ за цел да популяризира природното, културно и историческо богатство на двете области.


Подобни публикации