7

апр

ribbon

От утре „Бургас бийч” раздава храна на бедните

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Фирма „Бургас бийч”, която се грижи за Северния плаж в Бургас, започва раздаването на хранителните продукти, обявени в благотворителната кампания „Искам да помогна”. Кампанията стартира утре, 8 април, с предоставяне на помощи за нуждаещи се, определени от социалните служби. Първият транш е предназначен за хората, които се обслужват от Социален патронаж-Бургас.

Продуктите ще бъдат предоставени на патронажа в 9.00 часа на улица „Иван Богоров” 20. Ще бъдат подпомогнати също защитени жилища, Дома за деца лишени от родителски грижи „Александър Георгиев Коджакафалията” и др. Раздаването на хранителните продукти за тези социални звена ще се осъществи по график на няколко пъти до края на месеца.
На 15 април /понеделник/ започва раздаването на храна в Социалната трапезария на БЧК, на ул. „Оборище 95”. На същото място помощи ще бъдат раздавани и на 15 и 16 април. В пункта храните ще се раздават от 10, 00 до 16, 00 часа, без прекъсване, и през трите дни.
В социалната трапезария на БЧК храни ще бъдат раздавани на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година, семейства с настанени деца по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето /настанени при близки и роднини/, семейства с деца с един жив родител. В списъците попадат хора в затруднено положение предложени от Агенцията за социално подпомагане, а целевите групи са одобрени от дарителя.
Нуждаещите се ще получат месни, млечни и зърнени хранителни продукти. Продуктите ще се получават лично срещу представяне на документ за самоличност, както и документи, удостоверяващи целевата група, в която попадат хората. В подпомагане работата по раздаването на храните на 15, 16, 17 април, както и осъществяването на контрол ще се включат доброволци на БЧК и служители на Агенцията за социално подпомагане.
По време на кампанията „Искам да помогна” фирма „Бургас бийч” ще раздаде 3 000 килограма месни продукти и 1 000 килограма млечни продукти – под формата на сирене. Зърнените продукти – ориз, боб, леща, общо 1 тон, са дарение от бургаската фирма „МОТИВ”. Общото количество продукти ще бъде раздадено на повече от 2 000 нуждаещи се, жители на Бургас.
Благотворителната инициатива на фирма „Бургас бийч”, стопанисваща Северния плаж в Бургас дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение. „Бургас бийч” откликна според възможностите си.


Подобни публикации