28

авг

ribbon

Отрязаха сърфистите от Северния плаж в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Почитателите на сърф няма да бъдат допускани в морето край Северния плаж в Бургас. Фирмата-наемател на ивицата ще предприеме всички необходими действия, за да се спре преминаването на сърфистите през свободната зона на плажа. Това съобщи наемателят на северния плаж Атанас Атанасов.

Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат, заяви Атанасов.
По думите му в одобрената схема за плажната ивица липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е незаконна.
Преди няколко дни точно на мястото, където преминават сърфистите с дъските, поставихме допълнителни информационни табели с надпис “Свободна зона за плажуване”, които само след няколко часа изчезнаха. На тяхно място се появиха други табели с надпис “Сърф зона”, което считаме за абсолютно самоуправство, добави Атанасов.


Подобни публикации