23

ное

ribbon

Откриха обновено бургаско детско заведение

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

С нов облик и съвременни мерки за енергийна ефективност посрещна, днес, своите гости ОДЗ № 4 „Калина Малина“. На тържеството присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, председателят на УС на „EVN България“ Йорг Золфелнер и Калина Трифонова – член на управителния съвет на дружеството. За тяхното добро настроение се погрижиха децата от градината, които бяха подготвили богата празнична програма.

Детската градина, която се намира в бургаския квартал Ветрен, е построена през 1976 г. и не е ремонтирана досега. Сега двата павилиона на „Калина Малина” са изцяло санирани и боядисани. Поставена е хидроизолация на покрива и топлоизолация на стените. Подменена е още остарялата и амортизирана дървена дограма с нова PVC. В дворното пространство е обособена детска площадка с нови съоръжения за игра на децата.
Реконструкцията и въведените модерни мерки за енергийна ефективност са реализирани със средства на дружество „EVN България“, дарени на община Бургас за подобряване на условията на работа и качеството на отглеждане на децата в ОДЗ № 4 „Калина Малина“.


Подобни публикации