4

яну

ribbon

Орисаха бебе №1 на Бургас за 2013г.

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Първото бебе, което се роди в Бургас за 2013 г. проплака в МБАЛ „Дева Мария”. Малкият Виктор се роди нормално в ръцете на д-р Сияна Драгнева – акушер-гинеколог от Родилното отделение на болницата. Това е първо дете за младата двойка Миглена и Петър от Бургас. Днес, за 9 поредна година, дамите от Зонта клуб връчиха награда на бебе на годината за бургаска област. „Орисваме го да е здраво, успешно и да е винаги победител, както името, което носи” – пожела на малкия Виктор председателката на дамския клуб Яна Янева. Тя връчи на младото семейство подаръци и им пожела да са винаги така усмихнати и щастливи заедно.

За изминалата година във ветренската болница са проплакали със 139 бебета повече, отколкото през предходната 2011г., или общо 1160 деца. „Това е голям успех за нас на фона на намалената раждаемост, която се отчита в цялата страна – едно признание за нас и нашата работа” – каза д-Ñ€ Драгнева.
В лечебното заведение за миналата година са се родили 584 момичета и 576 момчета, или с 8 броя повече в полза на малките госпожици. От всички деца, родени през годината, 24 са на чуждестранни граждани, най-вече от бившите руски републики. Съотношението между нормално раждане и секцио е съответно 55% на 45%. Близнаците за 2012г. са общо 16, като това прави повече от 1 двойка на месец.


Подобни публикации