5

ное

ribbon

Обявиха шестте номинации за “Бург на годината”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

“Радио 1” излъчи шест номинации в традиционната си кампания “Бург на годината”. За изключителното признание на съгражданите си в благородната надпревара за дванайста поредна година застават най-заслужилите за развитието или популяризирането на града бургазлии. По традиция победителят ще бъде обявен на празника на Бургас – 6 декември.


Първата номинация е за Бургаския драматичен театър “Адриана Будевска” за огромния му принос в областта на театралното изкуство, за създаването и утвърждаването на безспорния имидж на Бургас като град на изкуството. Тази година Бургас чества 100 години от рождението на културната институция, без която духът на града не би бил същият.
Номинация за “Бург на годината” 2012 заслужи Константин Гаров. 12-годишният ученик от Математическата гимназия спечели за Бургас домакинството за престижното Международно състезание по математика 2013г. Константин беше обявен за най-добрият математик на завършилото световно първенство в Тайван.
Стефан Диомов е поредният достоен избор за лауреат на престижното звание. Диомов влиза в номинациите като музикална емблема на Бургас за творческото си дълголетие и пореден възход – тази година група „5-те сезона” спечели 30-тото издание на конкурса „Бургас и морето” с негова песен.
С номинация за “Бург” е и бургаският спортист Иван Марков заради достойното представяне на Олимпадата в Лондон. Щангистът влезе в списъка на успелите с мъжество, воля и дух и прослави името на родния си град.
С аплодисменти, танцова стъпка и невероятния си глас в номинацията за “Бург на годината” влиза Рафи Бохосян. Младият изпълнител постави нова следа в бургаската алея на славата. Поп-певецът спечели сърцата на България и популяризира харизмата на Бургас като град на талантите.
Хореографката Петя Стойкова e номинирана заради безкрайната си енергия, талант и ентусиазъм, както и за дългия списък на получените престижни награди в областта на танцовия театър и съвременен танц.
До 6-и декември всеки може да гласува за “Бург на годината” на телефона на „Радио 1” 860 860, както и във Фейсбук. Подробности може да научите на www.radiomixx.net и http://www.facebook.com/events/288437554609366/.


Подобни публикации