9

яну

ribbon

Нури Димитрова показва модната си колекция в столицата

Брандът NUR ще има собствено ателие в София

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Националната художествена галерия в столицата ще бъде домакин на най-новия проект на дизайнерката Нури Димитрова, която в края на месеца ще представи своята „Нурология”. С жива модна инсталация в звук, цвят и образ ще дебютира нова марка с името NUR. Пред избрана публика ще бъдат показани 45 модела, а веднага след ревюто ще бъде отворено и ателието на марката в София.

„Темата на колекцията е „Нурология” и ще бъде като пътуване назад във времето”, споделя в януарския брой на списание ЕVA Нури Димитрова. Дизайнерката обяснява, че моделите са изцяло от естествени материи и са изработени в продължение на една година, както и аксесоарите – неизменна част от тоалета. Характерни за колекцията са женствените и по- чувствени линии. Нури набляга на детайлите в дрехата, които са „извън времето”.
Дизайнерката казва, че дава нов живот на някои старинни шивашки техники, които е взела от своята баба и пресъздава по нов начин. „Много държа и на акцентите върху ръкава – ще го видите във всевъзможни варианти. Същото важи и за костюмите-дори в тях винаги трябва да има специален елемент, който да подсказва за характера на дамата, която го носи”.
Преди пет години дизайнерката Нури Димитрова създава Nikol Atelie. Повечето от моделите й са с много ръчна работа и акцент върху детайла. През 2009 г. стилистката показа на ревю в Бургас уникални булченски облекла. Година по-късно Нури Димитрова вдъхна нов живот на сватбена рокля от миналото на Несебър. През 2011 г. дизайнерката провокира с моден спектакъл- висша мода.
Един от най-вълнуващите й проекти са миниатюрните реплики на най-красивите сватбени рокли на кралски особи от 20 и 21 век. Нури Димитрова пресъздаде с брилянтна прецизност в ревю- изложба в зала “София” на Столичната библиотека булченските рокли на Грейс Кели, лейди Даяна, принцеса Масако, кралица Рания, Катрин Мидълтън, Шарлийн Уитсток и др.
Модният проект „Нурология” е поредното предизвикателство на дизайнерката, за която модата е свят на неповторими емоции.


Подобни публикации