5

апр

ribbon

Нова камера в Бургас засече 700 нарушители

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

В експлоатация е поредната стационарна камера, монтирана на пътя от края на магистралната отсечка в посока Бургас, след бензиностанция “Ромпетрол”. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км / ч., като за първата седмица от стартиране на контролната дейност са фиксирани над 700 нарушения, съобщиха от полицията в Бургас.

С тази камера общо на територията на Бургаски регион работят пет стационарни камери – две от тях са разположени по пътя Бургас – Созопол, на познатите места – спирка “Моряк” и кръстовището за с. Атия, други две – на пътя Бургас .- Несебър – в участъка след бензиностанция “Жезъла” и на с. Ахелой. Петата най-нова камера е монтирана преди Бургас, непосредствено след бензиностанция “Ромпетрол”.

Освен стационарните, на територията на Бургаска област работят три мобилни камери, монтирани в необозначени автомобили на “Пътна полиция” – две от тях работят на територията на Бургаска община, а третата – на територията на Несебърска община. Предстои въвеждането в експлоатация на още пет мобилни камери, които да обхванат вътрешността на региона, главния път София – Бургас и пътя за Царево.


Подобни публикации