29

ное

ribbon

Новата “Богориди” – с водна площ и оросителна система за минувачите

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Много зеленина и водни площи е философията, заложена в проектното предложение на община Бургас, което бе обект на обществено обсъждане днес. Част от него е улица “Богориди”, по която се предвижда да има оросителна система за разхлаждане на минувачите през летните горещини. Грамофона пък ще бъде ситуиран в центъра на атрактивна водна площ със седящи места около нея, която ще може да се използва и като арт пространство.

За историческото ядро на Морската градина /старата част/ се предвижда преасфалтиране на алеите, ново парково обзавеждане и осветление, видеонаблюдение.
В проектното предложение е включена ул. “Батенберг”, като това кореспондира с проекта за отваряне на Бургас към морето и изграждането на нова Морска гара на територията на Пристанището.
Зелени акценти са обновяване на градинката пред Стария съд и създавене на нов парк в Зона Г на к-с “Меден рудник”, благоустройство и паркоустройство на районен парк “Лазур”. Предвижда се още изграждане на спортни и детски площадки из градските комплекси, както и построяване на модерен скейт парк в близост до РУМ “Велека” и Спортен комплекс “Изгрев”.
На общественото обсъждане присъстваха много бургазлии на всякаква възраст, включително младежи и ученици, представители на НПО и обществени организации, архитекти.
Крайният срок за внасяне на цялостния проект е средата на януари.


Подобни публикации