7

авг

ribbon

Несебърските хотелиери искат туристическа полиция от МВР

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Към структурата на МВР да бъде създадено отделно звено специализирана туристическа полиция, която да работи постоянно на територията на националните курорти, както и да бъде разкрито още едно РПУ с постоянен числен състав на територията на община Несебър. За това настоява „Съюзът на собствениците” в курорта „Слънчев бряг”. Предложенията, с цел повишаване сигурността на туристите, хотелиерите са изпратили до вътрешното министерство.

Безспорен е фактът, че РПУ Несебър е едно от най – натоварените през туристическия сезон. От Поморие до Обзор през летните месеци се струпва контингент от над 450 000 души. Същевременно постоянният състав на полицейското управление е от 120 човека.
Невъзможно е те да обслужват този огромен контингент и винаги, във всеки един момент, да осигуряват нужната бдителност и превенция. За сравнение ще посочим само, че големите ни центрове в страната, като Бургас, Варна и Пловдив се обслужват съответно от четири, пет и шест на брой РПУ-та, а територията от Поморие до Обзор, където се струпват и най – много криминогенни лица през лятото, се обслужва само от едно РПУ, посочват в писмото хотелиерите.
Вярно е, че МВР осигурява допълнително командировани служители в този регион и ние дори вече две години оказваме съдействие при тяхното настаняване и обезпечаване, но считаме, че това не е най-удачния вариант и решение на въпроса, допълват от Съюза.
От организацията настояват още да бъде подсилено видеонаблюдението в региона, а видеонаблюдението на пътникопотока на Летище-Бургас да се извършва от експерти още на портала, като се включи и паркинга.
Туристите от Израел пък да бъдат предварително запознати с практиките по засилената охрана, както на територията на Летище Бургас и трансферите до комплекса, така и на територията на хотелите.


Подобни публикации