17

окт

ribbon

Най-малките пациенти на МБАЛ-Бургас вече ще се чувстват по-уютно

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

След като обновиха операционните зали, в Бургаската болница направиха генерален ремонт и на Първо детско отделение В него се настаняват най-малките пациенти на МБАЛ Бургас – бебета и деца до 3-годишна възраст, независимо от диагнозата. Най-честите заболявания са дихателните и бъбречните инфекции.

Първо детско отделение е най-голямото детско отделение в Бургаска област, всеки месец оттук преминават над 100 малки пациенти. Доскоро условията в Първо детско отделение не бяха от най-добрите. На две стаи имаше по една баня и тоалетна, което пораждаше недоволството на майките, настанени като придружители заедно с децата си. Ремонтът в отделението бе приоритетен въпрос на ръководството на болницата, което задели средства в строителната програма за подобряване на условията.
След ремонта във всяка стая има баня и тоалетна, а стаите са боядисани в свежи цветове. „Майките дори се шегуват, че тоалетните чинии са с безшумни капаци, каквито нямали и вкъщи”, казва завеждащ отделението д-р Силва Шивачева.
Във всяка стая има и специална висока кошара, където лежат бебетата и малките деца. Тя е с падащи стени, за да бъде удобна за майките и лекуващия персонал. Кошарите, заедно с детски столчета за хранене, са дарение на отделението от младежи – ротарианци.


Подобни публикации