23

дек

ribbon

Най-добрите спортисти получиха награди

По традиция в навечерието на Коледа Бургас отличи състезатели и треньори

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Кметът на Бургас Димитър Николов награди 10-те най-успешни бургаски спортисти, определени от спортните журналисти в града. На церемонията в община Бургас присъстваха и техните треньори.

Десеторката оглави младият Денислав Суслеков – бокс, който ще бъде включен в национален спортен календар за 2011 г. на „Български спортен тотализатор”. Сред големите успехи на бургаския ученик, чийто треньор е неговият баща Радослав Суслеков, са бронзовият медал от световното първенство по бокс за младежи в Баку, Азербайджан, класиран е и на четвърто място на квалификациите на първите младежки олимпийски игри в Сингапур, носител е и на титлата „Шампион на България за младежи”.

Ð’ десетицата са още Гергана Апостолова – киокушин с треньор Емил Костов, двойката Ясен Георгиев и Антоан Андонов – спортна акробатика с треньор Радослав Александров, Салваторе Тодаро и Виолета Янева – спортни танци с треньор Андрей Тодоров, Кирил Терзиев – борба с треньор Стефан Георгиев, Мария Матева – художествена гимнастика с треньор Петя Монева, Станислава Бойчева – киокушин с треньор Николай Рачев, Тодор Христов – кикбокс с треньор Васил Вълков, Силвия Пеева – баскетбол с треньор Петко Маринов и Димитър Щерев – канадска борба с треньор Щерьо Щерев.

Димитър Щерев е единственият бургаски спортист с увреждане, който се класира на четвърто място на Световно първенство по канадска борба, проведено в Америка в категория за хора с увреждания.


Подобни публикации