15

авг

ribbon

Наемател на министър Плевнелиев трови почивката на летовници

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Шумен електрогенератор, поставен от концесионера на плажа в бургаското село Варвара, смущава летуващите в курорта. Хора, които от години почиват там заради спокойствието и уникалното съчетание на море и планина, се оплакаха пред “Всеки ден”, че девственият красив плаж вече е населен с чадъри и бар, който се поддържа от непрекъснато бумтящ агрегат.

“Тъй като мястото не е електрифицирано, използва се стар електрогенератор, който е много шумен и нарушава околната среда. Вече не е възможно да се наслаждаваш на миротворните звуци на Черно море. Цели семейства се оплакват от главоболие в резултат на непрекъснатия бумтящ шум и миризмата, простиращи се върху плажа и нарушавайки околната среда – визуално и чрез замърсяване”, пишат те в писмо, което ще бъде изпратено до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, до кмета на Царево Петко Арнаудов, до областния управител на Бургас Константин Гребенаров, до шефа на парк “Странджа” Стефан Златаров.
Летовниците са получили подкрепата на кмета на Варвара Тодор Тодоров, който се опасява селцето да не загуби стотиците си посетители, бягащи от големите бетонирани курорти.
Съоръженията там не са незаконни, тъй като плажът законно се стопанисва от фирма „Стели-77” ЕООД. Фирмата има сключен договор за наем с регионалното министерство на Росен Плевнелиев.


Подобни публикации