17

дек

ribbon

Музикалното училище в Бургас открива поредица от коледни концерти

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

С концерт на учениците от начален курс стартират коледните прояви на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”в Бургас. Празничната вечер ще се състои на 18 декември, от 17 часа в залата на Младежкия културен център. Освен коледни пиеси, публиката ще чуе и творби от световната класика в изпълнение на най-малките таланти на училището.

Тържественият Коледен концерт ще се състои на следващия ден – сряда – 19 декември, от 19 часа в салона на Дом на нефтохимика. Красота, талант и коледно настроение на сцената ще демонстрират детски и младежки хор, струнен оркестър, духов оркестър, китарен и цигулков ансамбъл, индивидуални изпълнители, ученици от балетните класове и класа по поп и джаз пеене.
Талантливите възпитаници на училището и техните преподаватели ще представят популярни образци както на класическата, така и на съвременната музика. Вход свободен.

В програмата е включен и Камерен коледен концерт, който ще се състои на
21декември, петък, от 18.00 ч. в Морското казино . Тук ще се представят индивидуални изпълнители и камерни формации, които ще изпълнят произведения на Чайковски, Моцарт, Сен-Санс и др.


Подобни публикации