8

ное

ribbon

“Меден рудник” приюти млечната кухня и социалния патронаж

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Нови и модерни помещения за приготвяне на храна за Детската млечна кухня и Домашния социален патронаж осигури общинското дружество „Хляб и хлебни изделия“. Днес, кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на дружеството Димитър Георгиев прерязаха лентата на напълно обновената сграда, собственост на Хлебозавода, която се намира в зона А на к-с „Меден рудник“.

„С обновяването на помещенията родителите и възрастните хора ще бъдат спокойни, че ще получават храна, произведена с максимално добро качество при напълно хигиенни условия и отговаряща на стандартите за управление на безопасността и качеството на хранителни продукти. Най-големият плюс е, че преместването в новите помещения ще увеличи капацитета и на детската кухня и на социалния патронаж, и ще даде работа на 110 души“, заяви кметът Николов.

Преместването на Детската кухня в новите помещения ще позволи тя да се ползва от двойно повече деца – 2 400, а потребителите на услугата, предоставяна от Социалния патронаж ще се увеличат с 120 души. Освен увеличения им капацитет, преустройството ще помогне за увеличаване на предлагания асортимент от хранителни продукти и ще подобри условията на работа.


Подобни публикации