21

дек

ribbon

Коледата бе възможна и за бургаските сирачета

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Дядо Коледа доказа, че никога не би пропуснал коледното тържество на малчуганите от Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“ в Бургас. Както всяка година и днес той зарадва най-малките деца в града, ползващи услугите на лечебното заведение. За разлика от миналата година, когато старецът влетя на тържеството със своя самолет, тази година той беше заложил на коледен велосипед. И дори имаше сняг, напук на слънчевото време сутринта.

Посрещането беше аплодирано от десетки гости, родители, педагози, лекари и социални работници. Празничната програма продължи с песни, танци и игри. Не липсваха и коледари, в лицето на  децата от ЦДГ „Моряче“. Като истински приятели на Дома, те уважиха празника и изпълниха характерен коледен ритуал, придружен с коледарски песни.

За първа година в коледното тържество на дома се включиха и децата, отглеждани в домашна среда, използващи дневната и седмична детска грижа в ДМСГД Бургас. Пример за това беше Амелия, която се справи повече от блестящо с ролята си на Снежанка.

Коледата щеше да е невъзможна, ако не бяха и купищата подаръци. Всяко дете получи по нещо от торбата на белобрадия старец.


Подобни публикации