11

юли

ribbon

Камери на плажа пазят бургазлии от джебчии

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Модерна система за видеонаблюдение ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас. Наблюдателните устройства ще дебнат без почивка нарушителите на пясъка и ще записват всяка тяхна проява. Бургаският плаж е първия по Черноморието, който разполага с видеонаблюдение. То ще заснема всеки метър от брега и водата, заяви концесионерът Атанас Атанасов.

За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция, с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на туристите. Камерите ще бъдат в помощ и на 26-те спасители. До момента са монтирани 3 камери – в района на Бункера, до волейболното игрище и ресторант „Фиеста”. До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще следят 24 часа в денонощието, всяко движение от началото до края на северната ивица, чиято дължина е километър и 700 метра.
Ефектът ще е по-скоро превантивен, тъй като до камерите ще бъдат монтирани и табели с надпис, че зоната е под постоянно наблюдение. В активния сезон на ден плажът се посещава от хиляди туристи.
Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет, който ще бъде достъпен до края на септември по цялата северна ивица.


Подобни публикации