18

яну

ribbon

И все пак светът не свършва догодина

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Предсказания на маите, че краят на света ще настъпи през 2012 година не съществуват, твърдят изследователи от Националния университет на Мексико, които се занимават с изучаването на културата на древно Мексико.

Според изследователите, древните учени са направили календара си до 21 декември 2012 година, но никога не казвали, че след тази дата ще настъпи краят на света. Просто календарът свършва и това е. При това маите се придържат към теорията, че “историята се повтаря в определен момент”, след което изчисляването на времето започва отново.

Както агенция КРОСС преди време съобщи, немският учен Николай Грубе от университета в Бон също доказа в една своя статия за древните народи, населявали Мексико, че никакви предсказания за края на света не съществуват. „Всеки, който анализира йероглифите на този древен народ, ще се убеди в липсата на каквито и да е предупреждения за неминуем глобален катаклизъм, от който щяла да пострада планетата”, пише специалистът.

Календарът на маите и до днес остава един от най – загадъчните документи на древната цивилизация. Самите учени и досега не са проучили напълно появяването му и какво именно е дало повод за възникването на такива версии като обявяването на края на света през 2012 година.


Подобни публикации