5

ное

ribbon

Интерпол се чуди какво става с разследването на бургаския атентат

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Интерпол отчита липсата на напредък в разследването по атентата в Сарафово като аномалия въпреки общите усилия на много държави. Това съобщи специално за bTV генералният секретар на международната организация Роналд Ноубъл в навечерието на световната среща на Интерпол, която започва в Рим днес.

Над 600 експерти по антитероризъм, ръководители на тайни служби и 103-има министри на вътрешните работи се събраха в италианската столица за годишна среща, на която ще сверят часовници за новите заплахи пред света и инструментите с които да бъдат преборени. Между тях и Цветан Цветанов, който в рамките на събитието ще се срещне с генералния секретар на Интерпол. Тема на разговор между двамата ще бъде съдействието, което Интерпол може да окаже в разследването на атентата в Бургас.
За Интерпол е необяснимо как след като се разполага със снимка и видео на самоубиеца-атентатор, все още няма информация за неговата самоличност, заяви Ноубъл.

Самата световна полицейска организация е използвала своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев. Разследването ще е тема на разговор между двамата на двустранна среща в рамките на Генералната Асмеблея днес.


Подобни публикации