4

юли

ribbon

Индонезийка и момче от Хонг Конг са с максимален резултат от състезанието в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Резултатите от престижното Международното математическо състезание – BIMC` 2013, което излиза за първи път от пределите на Азия, ще бъдат обявени тази вечер от 19.30 часа в Летния театър. Вече е ясно обаче, че има 2-ма участници, постигнали максимални резултати. Това са момиче от Индонезия и момче от Хонг Конг.

Снощи младите математици се забавляваха с песни и танци на плажа. Колоритният танц от хитовата кинопродукция „Беднякът милионер“ вдигна на крака пъстрата публика на Вечерта на културите, организирана от община Бургас специално за участниците в Световното състезание по математика BIMC`2013. В ритъма на световноизвестния хит „Jai Ho“ на Pussycat Dolls младите математици от цял свят изпълниха ивицата пред лятната сцена на Централния плаж.
Вълна от аплодисменти предизвика и краткият, но експресивен пърформанс на участниците от Мексико. Те представиха традиционен танц за корида, който пресъздава фаталната любовна история между една красива, но лоша жена, и един безнадеждно влюбен мариачи.
Присъстващите имаха възможност да чуят и видят още музика и танци от Китай, Кипър, Канада, Казахстан, Монголия, Непал, Филипините, Румъния, Южна Африка, Тайван, Тайланд, САЩ, Виетнам, Бангладеш, Хонг Конг, Индонезия, Япония, Корея, Макао, Холандия, Шри Ланка, Зимвабве.
Истински фурор предизвикаха брейк сензацията от Бургас Мари Славова – „Queen Mary“ и момчетата от „Бляк Стайл“.
Домакините от Бургас представиха още талантливите възпитаници на Общински детски комплекс, Клуба за спортни танци „Бургас 1975“, хип-хоп клуб „I Dance“ и младия харизматичен изпълнител Георги Пеев.


Подобни публикации