9

апр

ribbon

Имигранти от Чукотка се срещнаха в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Приключи обучението по български език на първата група имигранти в ИЦИ – Бургас. В рамките на 70 учебни часа те усвоиха основни знания за говоримия български език и днес се чувстват, по техните думи,  по-свободни да общуват на български.

«Доброто отношение и възможностите да се срещаме помежду си, които центърът ни предоставя ни карат да се чувстваме прекрасно. Усещаме се желани във вашата страна и тя наистина ще бъде за нас втора родина». С тези думи благодариха чужденците на координатора на Информационния център за имигранти – Бургас Ирина Буланова.

В деня на приключването на първия курс по български език и на прага на втория курс, за който са записани вече 15 душ,и в центъра се срещнаха двама представители на далечна Чукотка. Ирина Середа, която близо 20 години е живяла в град Анадыр, Чукотска област завърши курса по български език днес. Тя имаше възможност да се срещне в ИЦИ Бургас с Александър, който е в България от месеци. Той също години наред е живял в Чукотка, иска да получи статут на продължително пребиваващ в страната и да научи български. Двамата бяха много щастливи от редкия шанс да се срещнат именно в Бургас.


Подобни публикации