8

яну

ribbon

Изписаха първото “ин витро” бебе на Бургаската болница

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Малката Катрин – първото бебе, заченато в Общинското звено по асистирана репродукция на МБАЛ – Бургас бе изписано днес. Момиченцето се роди в петък и е с перфектни мерки – тежи малко над 3 кг и е високо 50 см. Катрин е първа рожба за 28 – годишната майка Красимира Русенова и мъжът й Величко, които в продължение на четири години не са можели да сбъднат мечтата си да имат бебе.

Катрин бе орисана от бургаския кмет Димитър Николов да е здраво, да слуша родителите си и да остане да живее и работи в родния си град.
Катрин на практика е първото бургазлийче, заченато с изкуствено оплождане в Бургас и родено в Центъра по асистирана репродукция на МБАЛ. За появата й на бял свят основна подкрепа е оказал общинският фонд за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, по който Красимира е кандидатствала.
Щастливата майка сподели, че се е доверила на Бургаската болница, защото в нея работят професионалисти.
Само са 2012 година двойките, които имат медицински картони и провеждат лечение в Звеното са 374. То се посещава от пациенти, както от Бургас, така и от Несебър, Поморие, Карнобат, Сливен, Ямбол и други градове. Доказателство за това е първото бебе, заченато в Звеното, което проплака на 27 декември миналата година в Стара Загора.


Подобни публикации