28

мар

ribbon

Ивайло Дражев влиза за седем години в затвора

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бившият президент на футболен клуб “Черноморец” Ивайло Дражев отива в затвора за 7 години. Върховният касационен съд потвърди петгодишната му осъдителна присъда за причинена от него катастрофа, завършила с две жертви, и присъедини двегодишното условно наказание, което Дражев получи за друг инцидент на пътя.

Първият инцидент на Дражев е от 1995-та, а вторият от 98-ма година и в двата случая той е шофирал пиян. Три са общо жертвите от двете пътно-транспортни произшествия. И ако първият случай, за който е условното наказание на Ивайло Дражев, приключва съдебно за година, то вторият отне на българската съдебна система цели 13 години. Заради тази ненормална продължителност казусът Дражев беше проверяван от Висшия съдебен съвет и от Инспектората.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и според него футболният активист ще изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим. Ивайло Дражев ще трябва да заплати на близките на загиналите общо 55 хиляди лева обезщетение, лихвите върху тази сума и разноските по делото.


Подобни публикации