6

апр

ribbon

Затварят за Великден най-големия храм в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Църковните ритуали по повод настъпващите Великденски празници ще се отслужат във всички храмове на Бургас с изключение на „Св. Св. Кирил и Методий“. Сградата на катедралния храм е с преустановено ползване с разпореждане на кмета Димитър Николов до приключване на работите по стабилизирането на сградата. Общината призовава бургазлии да посещават всички останали църкви, които са готови да посрещнат миряните.

Централната празничната великденска литургия с Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий ще бъде отслужена в църквата „Иван Рилски“. Община Бургас се е подготвила за предстоящото струпване на хора там и миряните ще могат да наблюдават литургията освен в храма и от двата екрана, монтирани на сградата.
Всички разходи по реконструкцията на „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъдат поети от изпълнителя на проекта за изграждането на подземен паркинг в близост до сградата. Затварянето на храма се налага заради гарантиране безопасността на хората при извършването на ремонтните дейности.


Подобни публикации