27

сеп

ribbon

“Животът на бургаските езера” чака първите си туристи

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

В Международния ден на туризма бе официално открит новият туристически маршрут “Животът на бургаските езера”. Това се случи при укритието за наблюдение на птици, разположено на брега на Атанасовското езеро, което е част от него. Засега маршрутът включва 12 обекта, разположени около езерата Атанасовско и Вая, комплекса Мандра-Пода, резервата за водни кончета, археологическия резерват Деултум – Дебелт, както и Природонаучния музей в Бургас.

Маршрутът е разработен в рамките на проект “Живот за Бургаските езера”, финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз и изпълняван от БДЗП в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Черноморски солници АД и Кралското дружество за защита на птиците, Великобритания.
Междувременно днес бяха показани двата нови паравана при Укритието за наблюдение на птици. Скрити зад тях, любителите – орнитолози могат да наблюдават пернатите, без да ги обезпокояват. Възстановена е и беседката отпред, с която се осигурява подходящо място за отдих и пикник на открито.


Подобни публикации