18

яну

ribbon

Европейско по лека атлетика в зала поиска Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургас обяви официално заявката си за кандидатура за домакинство на Европейско първенство за мъже и жени в зала през 2019 година. Това стана след среща на кмета на морския град Димитър Николов с президента на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов, предаде БГНЕС.

“Амбицията за най-големия форум в европейската атлетика на Бургас е свързана с изграждането на новата многофункционална зала, която ще е съобразена с всички изисквания на Международната федерация по лека атлетика”, коментира решението Николов. “Бургас разполага с голям потенциал от хотели, летище, модерна инфраструктура, новоизградени и реновирани спортни съоръжения. Осъзнаваме, че спечелването на Евро 2019 от Бургас ще е изключително трудна задача, защото ще се конкурираме с големи и много развити икономически градове в Европа”.

Очаква се строежът на новата многофункционална зала в Бургас да започне тази година и тя да бъде завършена до края на 2014 г. Капацитетът на съоръжението ще е за 7500 зрители.

“Изключително съм радостен, че град като Бургас прояви такава смелост и рязко се постави на атлетическата карта на Европа”, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

“Независимо, че Евро 2019 изглежда далеч, точно сега е моментът да се направи заявката за този голям форум. Това е голямо предизвикателство, но българската атлетика до този момент няма изгубена кандидатура. До края на 2014 година всички необходими съоръжения, свързани с домакинството на европейското първенство в зала трябва да са готови.

Домакини на последните първенства по лека атлетика в зала на Стария континент са били Париж, Торино, Бирмингам и Мадрид. Европейското през 2013 година ще се проведе в Гьотеборг (Шв). Домакинството на Евро 2015 ще бъде определен от Съвета на Европейската атлетика по време на заседанието в София от 4 до 6 май 2012 г. България е представена в най-висшия орган на управление на атлетиката в Европа от Добромир Карамаринов. Кой ще приеме шампионата на Стария континент в зала през 2019 г. ще се гласува през 2015.


Подобни публикации