16

май

ribbon

Европейски ветроходци в Бургас през есента

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Регата „Черноморец” подготви Бургас за Европейското през септември. В продължения на три дни състезатели от всички 20 клуба в страната мериха сили в класовете Оптимист, Фин, Кадет, Лазер 4,7, Лазер Радиал, Клас 470 и Лазер Стандарт. Най-много бяха децата в клас Оптимист, представен в четири възрастови групи: момичета, момичета младша, момчета и момчета младша.

Освен отличия, ветроходците спечелиха точки, важни за класирането им в ранглистата на България. Подреждането в нея определя състезателите, които ще влязат в националния отбор за Европейското първенство по ветроходство. То ще се проведе наесен в акваторията на Бургас, който се пребори за домакинство в конкуренцията на градове от Испания и Франция.

На регатата бяха връчени и две специални отличия, носещи имената на Стоян Петков и Стефан Бончев – треньори, оставили трайна следа в историята на яхт клуб „Черноморец Бургас”.

Яхт клуб „Черноморец Бургас”, с председател Димитър Шангов, се представи на ниво. Негови състезатели господстваха на почетната стълбичка в клас „Кадет”. С най-много първи места си тръгна отборът на ОМК Несебър.

В началото на месец юни най-добрите снимки от съпровождащия регатата фотоконкурс ще бъдат показани на специална изложба в „Морското казино”.


Подобни публикации