18

дек

ribbon

Дядо Коледа пристига в Бургас в четвъртък

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

С настъпването на най-красивите, обичани и дългоочаквани празници – Рождество Христово и Нова година, Бургас отново ще се превърне в дом на добрия белобрад старец от мразовита Лапландия, съобщават от общината. Дядо Коледа ще пристигне в града още на 20 декември и ще заеме своето място в Коледната къщичка на площад „Тройката“, придружен от своя Главен елф, Снежанка и нейните помощници – снежно-ледените елфи и веселите джуджанки.

Там, всеки ден до 30 декември, между 11.30-13.30 и 16.00-19.00 ч., Дядо Коледа и приказните герои ще раздават топъл и ароматен „сгряващ сърцата” чай и коледни късметчета с пожелания за новата 2013 година. Те са специален подарък за бургазлии от Община Бургас. Верните му помощници елфите ще обучават децата на весели елфски коледни танци и ще разказват причудливи истории от работилницата на Дядо Коледа.
Снимка с щедрия и благ старец от Лапландия е допълнителният подарък, който е подготвила общината за бургаските деца в празничните дни през декември. Всяко дете, което пожелае, ще получи възможност безплатно да се щракне за спомен с Дядо Коледа.
В дните между 20 и 30 декември, всеки ден от 11.00 до 14.00 ч. аниматори и артисти ще развеселяват минувачите по „Александровска“ и „Богориди“. Коледно настроение ще има и за пътниците в автобусите от градския транспорт, които също ще бъдат сюрпризирани приятно с коледни подаръчета /между 11.30 – 13.30 и 17.00 – 19.00 ч./.
Освен коледните късмети и изненади, много празнични концерти ще покачват градуса на настроението преди и по време на Коледно-новогодишните празници. Гвоздеят на празничната програма на община Бургас е Новогодишният концерт на площад „Тройката“ на 31 декември от 23.00 часа с участието на Георги Мамалев, Любо, група „P.I.F.“ и ПФА „Странджа“.


Подобни публикации