9

яну

ribbon

Дядо Коледа дойде и при бургаските арменчета

Кулинарна изложба на традиционни ястия подредиха българчета и арменчета

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Гарант Баба, както арменците наричат Дядо Коледа, днес раздаде подаръци на малките арменчета в Бургас. Това стана на специално коледно тържество в арменския храм Сурп Хач /Свети кръст/.  В присъствието на родители, приятели и сродници възпитаниците на неделното училище към Арменското църковно настоятелство изнесоха литературно-музикална програма на майчиния си език.

Младите арменци от неделното училище “Хачадур Аповян”, заедно със свои български връстници от групите по немски език и приложна екология на ОДК-Бургас подредиха и кулинарна изложба от традиционни за двата етноса ястия. Инициативата, която се реализира за трета поредна година е на Общинския детски комплекс в Бургас. Тя стартира в рамките на реализирания проект “Два етноса – едно приятелство”.

Ð’ приготвянето на ястията активно се включиха и родителите  – най-вече майки и баби. Приготвени бяха различни вкусотии по оригинални български и арменски рецепти. Всички деца, присъстващи на изложбата имаха възможност да опитат от  експонатите. Сериозна подкрепа на инициативата оказа арменското женско дружество ХОМ с председател Соня Постаджиян.


Подобни публикации