7

яну

ribbon

„Дюнигейт“ уволнява шефа на РИОСВ-Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Държавата спира всички започнати сделки с имоти в защитени територии и е готова да върне приблизително около 100 млн. лв. на инвеститори, които ще бъдат ощетени от тази мярка. Освен това с постовете си се разделят шефът на Агенцията по горите и шефът на РИОСВ – Бургас. Такъв е към момента резултатът от разразилия се преди десет дни скандал с продажбата на 29 дка дюни, защитена територия, от министерството на земеделието на фирми, свързани с управляващите, на цени по-ниски от пазарните.

Решението бе обявено днес след среща на премиера Бойко Борисов и министрите Лиляна Павлова, Нона Караджова и Мирослав Найденов с природозащитници в Министерския съвет. Министър-председателят не участва в последвалата пресконференция, която бе ръководена от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, която в петък отмени разрешителното за строеж на “Сле груп”. Павлова първа взе думата и огласи постигнатите договорености за промени в законите. Природозащитниците настояха всичко да се свърши сега, а не да се оставя за следващите управляващи.
Предприемат се серия от промени в законите, така че повече да няма строителство върху защитени територии, каза Лиляна Павлова.


Подобни публикации