11

юни

ribbon

Държавата посяга на ветеринарния съюз

Лекари то Бургас се включиха в днешния протест в столицата

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Ветеринари от цялата страна, сред които и медици от Бургас, се събраха на протест срещу реформите в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Според недоволните с тях се създава сериозна заплаха за здравето на хората и животните, информира агенция КРОСС.
Лекарите смятат, че с промените ще им бъдат иззети правомощията от държавните инспектори, което ще размие отговорността при разпространение на зарази при животните. Те се обявиха и против промените, които ще направят членството във ветеринарния съюз по избор.

Според ветеринарите с лобисткия закон се монополизира и пазарът на ветеринарно-медицински препарати в България, като се дава възможност само на 20 склада да продават такива препарати и се отнема тази възможност на практикуващите ветеринарни лекари, което е невиждано събитие за нормална пазарна икономика.
След протеста пред Партийния дом ветеринарните лекари внесоха и протестна декларация в парламента до председателя Цецка Цачева, както и в Министерския съвет до министър-председателя Бойко Борисов.

Снимка агенция КРОСС


Подобни публикации