14

яну

ribbon

Джип на “СЛЕ груп” возел шефа на РИОСВ – Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Шефът на екоинспекцията в Бургас, който разреши спорните строежи в Иракли и Несебър, предизвикали бурни дискусии и намеса на правителството, е заснет да слеза от джип на фирмата “СЛЕ груп”, която твърди, че не познава, съобщи сайтът Биволъ. На видео в Youtube се вижда как черен джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ – Бургас пред дома му в кв. “Славейков” в Бургас, където са паркирани служебният му Форд и Ауди S8, което той ползва.
Джипът с транзитен номер 653H036 е регистриран на “Сле груп”, показа проверка на сайта “Биволъ”. Той е лизингов и номерът му е издаден на 04.12.2012 г., но е сменен веднага след като избухна скандалът в първия работен ден на Новата година – 02.01.2013 г. Всичко това елементарно може да се провери в базата с данни на КАТ.
Ð’ интервю за БНТ дадено на 08.01.2013 г. Бойчо Георгиев отрече, че познава някой от “СЛЕ груп”. Видеото доказва, че той не казва истината. Шефът на РИОСВ – Бургас беше нарочен за уволнение след като стана ясно, че е потвърдил липсата на необходимост от ОВОС за строеж на дюните в Несебър, собственост на “СЛЕ груп”, чиито управители имат обща фирма с кумеца на Цветан Цветанов. Министър Нона Караджова обаче го защити и уволнението му вече не е на дневен ред.
Подписът на Бойчо Георгиев е сложен и под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който възмути гражданското общество и природозащитниците, които излязоха да протестират в понеделник.
За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма на фирма “Биг Трейд” ЕООД, с Булстат 147096115. Зад него се вижда служебният му Форд с номер А 4848 КР, уточнява “Биволъ”.


Подобни публикации