13

мар

ribbon

Два медала за несебърски ветроходец от “Athens Eurolymp Week 2013”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Преди броени дни завърши международната регата “Athens Eurolymp Week 2013”, която се проведе в Гърция. В нея взеха участие екипажи на три български клуба:
ЯСК Несебър-2009 – клас „Фин“, Красен Парушев; ОМК Несебър 2000 – клас „Фин“, „Лазер стандарт“, „470“ и Несебър яхт клуб – клас „Фин“, Димитър Вангелов.
В клас „Фин“ Димитър Вангелов завоюва сребърен медал в общото класиране и златен за младежи. Това е едно отлично начало на сезона за Българската федерация по ветроходство.

„Регата по традиция се проведе супер некоректно, поне в клас „Фин“. Отново, както и миналата година нямаше жури. Гонките се прекратяваха, когато някой от основните състезатели на гръцкия отбор изоставаха, не въртяха вехите и гребяха по всевъзможни начини. Всеки ден от началото на регатата се допускаха грешки в класирането и в изписването на клубовете и на края за капак на всичко, случайно забравиха да наградят Димитър Вангелов със златен и сребърен медал!
За щастие след наша намеса той успя да ги получи! Два от клубовете няма да участваме повече на тази регата, защото показаха огромно неуважение към нас Българите!” – споделя разочарован един от участниците – Красен Парушев.


Подобни публикации