21

мар

ribbon

Гочето Василев поема “Черноморец”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

На заседание проведено днес, спортно-техническото ръководство на ПСФК “Черноморец – Бургас” реши да освободи старши треньора Антон Велков. Причината са незадоволителните резултати на отбора от началото на пролетния полусезон. От днес за старши треньор на тима е назначен един от най-успешните български специалисти Георги Василев, съобщиха от клуба.

Утре тновият наставник ще даде първата си пресконференция. Футболната му кариера започва в “Червено знаме” (Радомир). Играл е в тимовете на “Сливен”, “Локомотив” (ГО), “Марек” (Дупница), “Етър” (Ð’. Търново). Записва 220 мача и 32 гола в майсторската група.

Първият отбор, който води като треньор е на “Левски” (Стражица). Бил е помощник-треньор и старши треньор в “Етър”, начело на “Спартак”(Плевен), помощник-треньор на мъжкия национален отбор на България. Ръководил “Левски” (София), кипърския “Анортозис” (Фамагуста); ЦСКА, “Локомотив” (София), “Унион” (Берлин) и кипърския “Неа Саламина” (Фамагуста).

Георги Василев водеше през 2006 г. отбора на “Нафтекс”, но през 2007 г. напусна. Две години бе наставник на гръцкия “Ливидиакос”.  В „Несебър“ работи от 2009 г. до 2010 г., когато изведе отбора до бараж за влизане в “А” група с втория отбор на Запад – “Академик”, от който загуби с 1:2.


Подобни публикации