21

фев

ribbon

Гето от “ромски тип” спретна ВМРО

“Къщата” под прозорците на Бойко Борисов е оборудвана с елктромер и тоалетна чиния

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Активисти на ВМРО издигнаха пред Министерския съвет талашитена постройка с площ от 6 квадратни метра. От движението нарекоха постройката “Колиба от цигански тип” и се заканиха, че ако полицията я премахне, ще съдят държавата.

Акцията пред Министерския съвет е против ромското гето в столичния квартал “Орландовци”, за което ВМРО отдавна настоява да бъде премахнато. Заместник-председателят на движението Ангел Джамбазки каза, че не вижда проблем хора на ВМРО да живеят в талашитената постройка пред Министерския съвет, след като в цялата страна има незаконни ромски гета.

“Има едно решение за квартал Баталова воденица в столицата, което, както знаете, е едно доста тежко и проблемно гето. Има решение на Европейски съд по правата на човека да не се спазват решенията на българския съд, който е казал да се махне това гето, докато не се намери на тези хора къде да живеят. И ние така ще искаме, докато не ни намерят къде да живееме, това ще си стои тук, обясни Джамбазки.

Новата постройка от талашит пред Министерския съвет разполага с походно легло, електромер, стол, маса, тоалетна чиния, както и с простор, на който още днес бяха прострени дрехи и бельо. Обитателите на постройката, 28-годишните Ивайло и Марияна, казаха, че новият им дом разполага с всичко необходимо.


Подобни публикации