7

ное

ribbon

В Бургас започва делото за убийството на Стоян Стоянов

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургаският окръжен съд ще гледа делото срещу петимата обвинени за отвличането и убийството на 36-годишния Стоян Стоянов – собственик на фирма за строителни материали “Гранити” на 6-и март 2008 г. Първоначално случая се разследваше като отвличане, а година по-късно бяха открити доказателства за убийството.

Заседанията по делото трябва да продължат 5 дни.  И петимата подсъдими са от Варна. Поръчители на убийството, според прокуратурата, са бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който ще бъде съден задочно, защото е в неизвестност и неговият приятел и състудент – варненският съдия изпълнител Галин Костов. Стоян Петров – Килъра, беше арестуван преди 6 месеца в Испания с европейска заповед за задържане.  Другите двама задържани -Нено Стоянов и Стоян Колев са сочени като съучастници.

Според обвинителния акт спор и изнудване за продажбата на терен край базата на фирма “Гранити” в Бургас е причина за конфликта довел до убийството на Стоянов.

Първоначално съдебният процес беше насрочен за март, но съдът върна делото за доразследване.  Очаква се защитата също да поиска удължаване на разследването.


Подобни публикации