12

сеп

ribbon

Възстановиха потрошената балюстрада до Казиното

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Каменният парапет, един от символите на Бургас, грее отново в своята цялост. Той бе възстановен след като преди 2 седмици бе порутен от неизвестни лица. Парапетът е паметник на културата и архитектурата, дело на легендарния архитект Делчо Сугарев и е изработен от монолитни каменни блокове. Той бе разрушен с настъпването на промените след 1989 г., но възкресен през 2008 г. от ПР агенция “Имидж Едвъртайзинг” с оригинални пропорции и материали.

Сегашният ремонт на парапета бе организиран от лицата, ангажирани с неговото възстановяване преди 4 години. Особена трудност бе осигуряването на автентичен бял камък, от който е издялано съоръжението, тъй като единствената кариера в страната е затворена от 20 г. насам.
По случая с разрушаването е образувано предварително полицейско производство, но от МВР отказват конкретна информация за това кой порути паметника в Морската градина. Община Бургас разполага с видеозаписи на инцидента, които се пазят в тайна. Остава открит въпросът кое налага подобна секретност над едно битово престъпление с голям обществен отзвук, отбелязват от “Имидж Едвъртайзинг”.


Подобни публикации