27

мар

ribbon

Втори протест в Бургас срещу цените на горивата

Два лева максимална цена за бензина и лев за пропан-бутана поискаха шофьори

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Над двеста автомобила проведоха протестно шествие срещу високите цени на горивата по бургаските улици. Колоната са движеше с около 5 км/час и бе предвождана от мотоциклети и колоездачи. Автомобилите потеглиха от паркинга на магазин “Рено” и дефилираха с натиснати клаксони и развети национални знамена.

Организатори на втория пореден протест на бургазлии бе гражданската сдружение с идеална цел „НЕ! На високите цени на горивата”. То не се е отказало то позицията си, че цените на горивата в България са неадекватно високи в сравнение доходите в страната.

Според тях решението на правителството да наложи мораториум върху цените на бензина и дизела е палиативна временна стъпка, защото никой не знае какво ще стане, след като този месец свърши. Единственото правилно решение било монополистът “Лукойл” да намали производствените си цени на горивата, които по мнение на протестиращите били изкуствено завишени.

Вчера протести имаше отново в цялата страна – в София, Пловдив, Варна, Шумен, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Добрич, Ямбол, Хасково, Сливен, Враца, Перник, Габрово и пр.

В столицата протестиращите настояха за максимална цена два лева на бензина и лев за пропан-бутана. Шофьорите смятат, че липсва прозрачност при образуването на цените на горивата и не е ясно какво е тяхното качество.


Подобни публикации