20

юни

ribbon

ВМРО – Бургас иска проверка на религиозните организации

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Пълна проверка на дейността на всички религиозни организации в България и тяхната пререгистрация иска ВМРО – БНД. Това заяви областният председател на организацията в Бургас Георги Дракалиев. Искането е внесено преди седмица в Дирекцията по вероизповеданията и е адресирано до директора й Емил Велинов.

От ВМРО предлагат промяна в Закона за вероизповеданията и въвеждането на силно ограничителен режим за регистрация на нови вероизповедания.
Ð’ изявление до медиите Дракалиев заяви, че не намира вина във себе си за инцидента пред офиса на йеховистите в средата на април. Срещу него се води досъдебно производство от Районна прокуратура – Бургас по обвинение за „подбудителство и предводителство на тълпа с цел нанасяне на побой и провеждане на чуждо имущество”.
Според председателят на бургаските войводи, „институциите работят в условния на натиск”, но доказателствата и свидетелствата на очевидците показват, че нито той, нито ВМРО са инициатори на случилото се. Дракалиев е категоричен, че в действията им тогава не е имало умисъл, а това което е станало е инцидент и „изблик на гняв”.


Подобни публикации