27

юни

ribbon

Веломаршрути свързват Бургас и Лозенград

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Девет туристически веломаршрута са разработени в рамките на съвместен проект на община Бургас и община Къркларели /Лозенград/. Те свързват културно-исторически и природни обекти в трансграничното пространство между двата града и дават възможност за алтернативен туризъм, съчетаващ природа, култура и спорт.

Веломаршрутите, наречени „зелени коридори“, бяха официално представени днес на заключителна конференция по проекта от зам.-кмета по Европейски политики и околна среда в община Бургас Атанаска Николова и представители на партньорите от Къркларели, Българска фондация Биоразнообразие и Регионален музей – Бургас.

В сайта http://greencorridors.burgas.bg/, който представлява истински интерактивен пътеводител, може да бъде намерена полезна информация за веломаршрутите като: дължина, вид на терена, продължителност на прехода, карта. Предоставено е и подробно описание на всеки от общо 78-те туристически обекти, които си струва да бъдат посетени, както и снимки и видео към някои от тях. Скоро, освен на български, сайтът ще може да се чете и на английски и турски език.


Подобни публикации