11

фев

ribbon

България протестира срещу АСТА

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Хиляди се включиха в националния протест срещу търговското споразумение АСТА, което тръгна от пилоните край НДК в София. Протестиращите носеха маски на Гай Фокс – запазена марка на хакерската мрежа “Анонимус”, един от символите на борбата срещу спорния международен договор и плакати с надписи: “Не на АСТА”, “Спрете ACTA или ние ще я спрем”, както и българското знаме.

Шествието, заради което части от центъра на София бяха затворени за автомобили, бе съпровождано от сили на полицията и жандармерията.
“И преди и сега, Интернет е свобода”, бе един от колоритните възгласи, които оглавиха площата да пред Народното събрание. Демонстратите скандираха и “АCТА ла виста, бейби”.

С призиви “Къде е Бойко” и “Мишоци” протестиращите подканяха някой от властимащите в държавата да се срещне с тях, но останаха нечути. Или пък се видяха прекалено страшни на първите мъже в България. Затова те им отговориха с предупреждението: “Подпиши ACTA, загуби изборите!”.

Протести дза нес бяха обявени в над 15 града в страната. Над 50 младежи излязоха да протестират в Стара Загора. Младите хора развяха българските знамена и скандираха, “долу АСТА”, предадде БНР.
Във варненския протрест се включиха около 300 души, а в пловдивския – 250. Десетки излязоха и в Бургас.


Подобни публикации