2

мар

ribbon

Бургас ще получи нов спортен комплекс

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Нов комплекс за няколко вида спорт ще започне работа през месец май. Той се изгражда върху терена от 5 декара на бившите тенис-кортове в комплекс „Зорница”, срещу зала „Бойчо Брънзов”. Идеята за него е на Милен Георгиев, легендарен бивш футболист на бургаския клуб „Нефтохимик” и емблемата на „Черноморец” Георги Чиликов.

Освен многобройните активно спортуващи бургазлии от красивия крайморски жилищен комплекс „Зорница”, тук ще намерят място за своите занимания в свободното си време и много деца, които ще бъдат организирани в специализирани спортни школи по различни видове спорт, както и различни аматьорски футболни отбори.

Планът на спортното съоръжение предвижда да се изградят три терена за минифутбол, едно мултифункционално игрище, на което ще се играе тенис на корт, баскетбол и волейбол.

В комплекса са предвидени няколко просторни съблекални, детски център, кафе клуб, фитнес на открито, както и паркинг за 50 автомобила. Предвидено е и професионално електрическо осветление, което ще позволи използването на терените до късно вечерта, практика широко прилагана в Европа.


Подобни публикации